Sıva Yapımı

Sıva Makinasının Avantajları

Bina yapım aşamasında en fazla zamana ve insan gücüne ihtiyaç duyulan dal, sıva sektörüdür. Son halini alma aşamasına gelinceye kadar birçok zahmet ve ustalık gerektiren evrelerden geçer. En zor evreleri harcı hazırlamak, hazırlanan harcı katlara ulaştırmak ve duvara uygulanması kısımlarıdır.

Sıva Makinaları

Günümüzde inşaat yapımındaki, her meslek sınıfı teknolojik yöntemleri kullanarak işini yapmaktadır. Fakat sıva sektörü bu imkanlardan çok az yararlanmıştır. Günümüzde çalışan ustalarımız şantiye ortamından getirilen kumu, çimento, kireç ve su ilave edilerek karıştırır. Karıştırılan harç, çalışılan kata asansör ile taşınması için yola çıkar. Kata getirilen harç el arabası kullanılarak odaya gelir. Sonrasında usta mala ile duvarı doldurmaya başlar. İşte bu işci gücü ve zaman gerektiren işi yapan sıva makinalarının avantajları nedir. Bize nasıl faydalı olduğu, hakkındaki bilgilerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Sıva makinaları bu anlattığım iş görevlerini tek başına yapabilmektedir. Sıva makinasının üst kazanında paletler harçı iyice karıştırır. Hazırlanan harç, iri taşlarından ayıklanması için elekten geçer. Vibrasyon motorlu olan elek, 8mm kalınlığından büyük olan taşları elekte bırakır. Alt kazana kullanıma hazır olarak gelen malzeme, piston yada helezon ve mil ile uygulaması olacak duvara beton enjeksiyon hortumu ile ulaşır. Ayrı hortumlarla gelen harç ve hava tabancada birleşir, sonrasında duvara harç yapışır. Bu iş süreç makine ile sadece 10-15 dk. zaman alıyorken, elle yapılan iş neredeyse 1-1,5 saat gibi sürmektedir. Zamandan ve işçilikten çok büyük bir kar elde etme yüzdesi demektir bu. Ayrıca sıva makinası ile yapılan sıva daha çok sağlam ve dayanıklı olur. Çünkü paletler ile hem alt kazanda hem de üst kazanda karıştırılan harç, tabiri caiz ise beton gibi oluyor. Çivi çakamazsınız.

Yüksek Katlı Bina Sıvası
Bina Sıvası

Ayrıca bir hesap yapmak gerekirse, işçilerin makine kullanmadan harcadıkları, zamanı ve günü yevmiye bedeli ile çarptığınızda yapılan masraf, neredeyse makine bedeline yakın çıkıyor. Uzun lafın kısası makine kullanılarak yapılan sıva işlemleri; hem daha fazla iş yapmanıza, hem de daha fazla kar sağlamanıza olanak sağlıyor.

Son Bilgi

Bir yıl gibi bir sürede 2 veya 3 iş alan, sıvacı ekibi makine ile bu sayıyı sadece 3 ayda tamamlıyor.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *